Kru kru Ayam

Friday, December 24, 2010

dun giveup!

aku tau kite semua dah buat yang terbaik
bukan kite semua ta study
segala jenis buku abes da kite bace
yang tebal
lecture note
note membe
semua kita da kebas
alih2 kite ta dapat result seperti yang kite harapkan
kite rase kite telah bagi yang terbaik
all out la kalo ikot orang jawa kate*jgn mara ye org jawe=)
tapi seriously
mereka memerlukan kite buat lebih dari itu
ingat
kegagalan bukanlah titik terakhir dalam hidup
tetapi titik permulaan untuk bangkit dan berjaya
jangan menyerah
selagi kite masih mampu untuk bertahan
selagi kite masih mampu untuk belajar
bukan hanya untuk menasihati semua
tetapi juga untuk motivate diri ini



kepada Forensic11
never give up,never surrender!

Tuesday, December 21, 2010

penge'tag'an. .=_="

 haha ok ok
aku pun penah gak tau pasal tag2 ni
slalu aku g blogwalking
aku kkdg gelak2 gak tgk jawapan2 dorang
n then now
aku kene tag
kalo ta jawab t kurang manes la kn?
hehe so aku jawab la persoalan2 ni. .
time kasih wat NUR HIDAYAH NOORDIN sebab petik blog aku ye. .

 
1. Do you think u're HOT??
konfem ta. .wa kool la der. .



2. Ur current wallpaper?
gamba burung yang di import dari thecutestblogontheblock. .hehe

3. Tell about the wallpaper..
wallpaper ni aku pakai amek je sebenarnye. .da nampak lawa apelagi aku bedal je laaa...


4. The last time u ate pizza?
mase study week. .atau lebih tepat 14/11. .mase besday abg fadli. .tapi pizza islam tu je la. .murah pun ok what. .


5. Last song u listen to
lagu kita - aizat
dan aku terus menyanyi lagu ini untukmu~
walau berjuta mendengar
lagu ini hanya untukmu~

6. Besides completing this taggin' thing, i am...
fb-ing. .sambil menghabiskan sisa2 cuti yang berbaki ta sampai 5 ari. .T_T

7. Nicknames..
haha. .banyak sangat. 
tapi yang kat U aku suh membe call BRO je. .
gempak sket. .hehe


8. Tag 5 people
~apek kun akram hanafi
~yukana vi brittania
~sam senpai
~radi amin
~sinelayan haji ramli
:)


9. The person no.1 is..
abg korea!~


10. Say something about the person no.5 ..
nelayan yang da lame pencen. .sebab nak jadik akauntan. .


11. No. 3 in a relationship with..
ehem ehem~

13. Love words to no. 4
sayang kau sampai mati! haha


14. 4 facts about the people you tagged..
- mereka diselang selikan dengan membe U n matrik
-mereka juga adalah blogger
-mereka adalah kawan saya =)
-mereka berumur lebih 18 tahun. .haha
 
jadi diharap jawapan2 ini dapat memuaskan hati pengetag blog saye ni dan kepada yang ditag, saya ta kesah jika anda ta mau jawab tag saya ni tapi kalau jawab gtau la ye =)
 
 





Sunday, December 19, 2010

kau memang tak serik!

huh
kau ni tak sakit2 lagi ke mirul
please ah jangan buat camtu g
bodoh!

Wednesday, December 1, 2010

hati. perut. limpa. dan lain lain

aku pun ta tau
apabila berkata pasal perasaan
mmg ianya akan bermain dengan hati
dan apabila kita telah ter'suke' kepada seseorang
dan selepas itu kite tau tak kan ade peluang
untuk kite untuk mengaku kat die
walaupun kite ta pernah sekali pun cakap kat die yang kite suke kat die
hati adalah organ yang paling sakit sekali
walaupun mengikut buku anatomi tu
hati tu liver
jantung tu heart
tapi orang melayu mesti akan cakap pasal hati
mungkin ianya adalah tempat paling strategik untuk berkata pasal perasaan agaknye
aku rase macam aku ta layak untuk sume wanita









aku tgk wall fb die
die buat note
ditujukan untuk orang tu la agknye
last2 aku saket balik
bodoh kan aku?
haha
it is my destiny
to be a man that always doesn't get what i want
but it will be a hikmah behind that rite?
because i believe Him
^^,

Wednesday, November 24, 2010

tga watpe?

apabila berkata tentang tajuk diatas
selalu nye ia digunakan untuk memulakan sms
contoh : hye...tga wtpe?
dan ia juga telah menjadi tajuk untuk post aku kali ni..
haha..hari ni aku masih berada di usmkk
sebab ade lagi satu je ketas yang tinggal
iaitu bahase jepun 100
atau LAJ100
mmg
aku tau ramai terkejut aku amek bhse jepun
ramai tnye knpe ta amek bhse korea, cina, mahupun kadazan
tetapi aku amek ni bukan saje2
ini adalah disebabkan PA aku suh amek
dan aku pun amek la ape lagi
jadi da abes da aku blaja bhse tu
phm ke tidak ta tau la..
bahase jepun ade dua jenis
hiragana dan katakana
katakana sumpah aku ta tau
sebab hiragana pun aku da sangkut
jadi pada ari jumaat ni aku akan amek exam dengan gamblenye
ye itu lah strategi aku skrg
dan lepas tu aku nak balek!!

huh...jepun oh jepun. .

Wednesday, November 17, 2010

salam aidiladha.

di pagi raya yg indah ini
pada jam 7.20 pagi
disni saye
Amirulhisham Mahmud 
ingin mengucapkan selamat ari raye aji 
kepada semua pembace2 blog saye
dan follower2 kesayangan
huhuhu


tahun ni aku tak balik raye kat umah
sebab 21 nov ni aku ade exam
so setelah di timbang dengan menggunakan alat penimbang elektronik kat msa 4
aku ambil jalan untuk tidak pulang beraye bersame2 keluarga tercinta
dan lembu yg menjadi calon untuk disembelih yang sudah pastinya telah ditambat dekat depan surau fasa 1m tuh
kali ni aku kene amek lembu dari kelantan 
yang terbaekk punye... haha. .



semalam telah berlangsung kertas biochem yang penuh cabaran
aku kene double kill ngan ketas tu 
T_T
tak sangke ketas itu susah nak mapuh
mmg kemungkinan kene repeat ketas tu cam tinggi je
soalan yang kuar mmg hampeh gile
semua yang aku bace tak masuk
alih2 kuar yang aku bace gitu2 je
yg mmg bukan soalan yang patut dikeluarkan pleh FLL dan konco2 nya.
tapi apepun ketas tu da abes
dan tinggal lagi 2 ketas utk aku beraksi
haha
ok ok aku nak g mandi ni
jap gi nak solat raye kat surau murni usmkk
selamt ari raye sume!

Thursday, November 4, 2010

Final Exam Sem 1 di USMKK

ye. .
mata anda melihat tajuk itu dengan tepat sekali
aku da nak abes 1 sem kat sini rupenye
menuntut ilmu sebagai pelajar Sains Forensik
kepada mak dan abah 
doakan kejayaan anakmu ini
kerana doa ibu bapa adalah doa paling mujarab sekali
ye kawan2!!
usha sket jadual exam aku
jauh2 kott...
nak balik cepat!!  =_='


Sem 1 Final Examination
8/11 - GTU101 -  Struktur Dan Fungsi Manusia I
10/11 - LKM 400 - bahasa Malaysia IV
15/11 - GTF103 - Physical Chemistry
16/11 - GTU106 - Biochemistry And Basic Genetics
21/11 - GTF104 - Inorganic Chemistry
26/11 - LAJ100 - Bahasa Jepun I

*nasib baik GTF105 - General Chemistry I ta de final. .kalo ta abes aku. . .^^,

Friday, October 22, 2010

punoh berkecai.

sepanjang hidup aku sebagai blogger yg ta berape aktif ni
aku ase ta penah lagi aku tulis pasal hati aku

ok ok adelah sekali sekala
hehe
cume post kali ni
aku tulis sebab ta tau nak cakap kat sape lagi pasal ni
aku ase aku da ta de harapan lagi nak masuk line die
da berkali kali aku cube
die cam ta nampak je
ta pe lah
aku tau aku sape
aku mmg ta hensem
aku ta taf
aku ta pandai
aku . . .
sgt jauh dari mamat tu. .
aku mude dari kau
mamat tu jauh lebih tua dari aku
ofkos mamat tu lebih matang dari mata kau
ta pe

biar aku undur diri
dan mulai hari ni
aku ta kan rase suke gile2 kat kau lagi
ini pengakuan. .
terima kasih kerana buat satu perasaan yang aku selalu rase
pada diri kau
walaupun aku tau 
kau ta de hati pun kat aku
aku S.S
*sile paham dengan sendiri ye semua

aku kosong semula. .
=.='

Thursday, October 21, 2010

seseorang tolong aku. . .

exam nak dekat
ospe lagi 5 hari
tapi aku masih tak start ape2 lagi


 
AKU KENE STUDY GAK!!!!!!!!!!!!
plz la weh.. kau nak fail ke?
tolong someone sedarkan aku dari kelalaian ini..
T-T 

Sunday, October 17, 2010

kesepian. . .

teringat balik
mase aku gile2 ngan lagu seventeen dulu
salah satu tajuk lagunye adalah "cinta tak bertuan"
dan lirik pertamanya adalah " kesepian"
=D

kadang kala
mmg aku akui
aku sepi

haha.....
jiwangz...
come on lah..
aku bukan camtu keyh...
post kali ni sebenarnye ta de pon point yang nak aku crite
sebab aku rase cam da te cite g nak cite stakat ni
walaupun banyak cite
tapi .....
hehe
anyway
dengar la lagu baru neh


Yovie&Nuno - dia milikku....

Sunday, October 10, 2010

rasa sangat diperbodohkan. . .

hey sume
minggu ni aku ade terpikir
ape yang aku wat kat matrik dulu
dan antara bende2 yang paling aku rasa amat dalam skali
ofkos perasaan suke kat orang len kan
tapi sejak due menjak ni
aku terpikir balik
mmg aku ni seorang yang BODOH
dalam hal cinta2 ni
dan aku rasa sangat2 diperbodohkan
straight to da point la
aku ade usha lek fb 'awek' aku tu
dan aku ta terkejut la die da kapel balik
n yg aku tak paham
nape mase aku ngan die dulu
mmg susah gile nak kapel
dan2 ngan balak die baru ni
2 bulan je????
adakah mmg die seorang yang.............................
emm....
dan ade statement die dalam tu
"aku mmg xpenah trime sesiape dalam idup aku sehingga bertemu die'
*die tu balak baru die


!!!!

wth??
aku ni sape dalam idup kau mase lalu???
kalau xnk cakap xnk la bodoh
aku boleh trime
dan bukan aku desprate gile nak kan cinta dari kau
aku still nak kt kau dulu sebab kau react positive kt aku
thats why aku x carik lain
n now aku tau 
what type of woman r u
damn!

moral of story : jgn stalking fb or ape2 yg berkaitan dgn masa lampau... kalo x kau mencarut ta tentu pasal....

Saturday, October 2, 2010

tidak!

AKU HARUS STUDY ANATOMI!!!!
tapi mood hilang dibawa angin barat daya
dengan hati yang kosong
aku kene jugak studi!!


mood : figthing wif myself!! 



lagu baru blog aku : maaf - radja
sedap jea aku dengar. . 

Monday, September 20, 2010

kau wat aku sedih la mangkok!

kau mmg sial
nape la mende cmni kene kat kau. .
adui aku cm ta percaye. .

di suatu hari yang panas. .
kawan 1 : weh bro, jom ah jumpe kat kb mall. .kite g makan!
aku : oh! boleh gak! aku baru je sampai sini ha!
kawan 1 : cantek ah. .aku tunggu kau kat sini eh. .kau ajak la skali kawan 2!
aku : aah la. .cantek gak idea tu! lagipun aritu die cakap nak jumpe aku. . jap aku kol die. .

truttt.....truttt..
*nombor yang anda dail tidak dapat dihubungi buat seketika kerana tuan nye tak angkat. . sile cube lagi sebentar lagi. ..

adeh! mane mangkok ni tak angkat2 lak. .
aku call lagi...
trutt....trutt....
start call 9.15 am
malas dah nak call lagi - 2.45 p.m. .

mane die ni. .
ta pe ah. .
busy kot. .

malam tu..

aku : eh kawan 2 call!
lalu aku tekan button answer

aku : weh dol kau g mane ah?  kau tau ta bape banyak miscall aku kat kau. .
kawan 2 : ha.. aku tau. .sorry ah weh skang aku kat johor ah. .
aku : johor?! asal jauh sangat? kau watpe kat sane?
kawan 2: ade hal sket
aku : adeh.. ingat nak jumpe kau tadi. .
kawan 2 : haha... ta pe ah. .ta de rezeki lah tu...

lalu aku sembang2 lah dengan die sampai letak phone. .


hari berikutnye. .
aku bukak blog die. .
aku terkejut. .
'rajin lak budak ni update blog' aku cakap dala hati
n then bile bace blog tu. .
damn!
what the ............!
betul ke ape aku bace ni?!

perasaan aku bertukar
fikiran aku celaru
fikir nape kau ta cakap je ngan aku pasal tu. .
argh!!


buat kawan 2 yang dimaksudkan
kau jangan risau
aku yakin kau akan sihat seperti selalu
seperti mule2 aku kenali identiti kau. .
yakin lah!

Saturday, September 18, 2010

berapa lama?!

hai hoi
haha
lame siot ta update blog
tiada penghubung lah
broadband yang tertunggak ta bayar
update pun pakai broadband membe saje
sobs..

nway selamat hari raye sume!
maaf zahir batin tulus ikhlas dari manusia yang seringkali melakukan kesilapan ni

raye tahun ni cm ta gempak sgt
sebab abah keje lah raye pertama
da la tahun ni tahun last aku beraye ngan semua adik beradik aku
tahun depan da ade ahli baru
ha...
mak aku beranak lagi??
no no no no
haha
abang aku kahwin lah
cukup la adek aku sorang tu
jangan tambah lagi....!
hehe
n then akak aku lak tahun depan ta dapat cuti
katenye..
em apelah nasib
mesti aku tacing gle tahun depan ni
hehehehe...


ha... faktor lain yang menyebabkan raye tahun ni ta berapa
nak gempak sangat
adalah disebabkan assignment yang ta siap!
da la anta esok
aku nak wat pun da ta de mood da
ape nak jadi ni

raye tahun ni
aku banyak g umah membe lame aku
budak2 sekolah khir jo
best gak la
da lame ta jumpe
pastu jumpe balik en
mmg soklan feveret yg ditujukan kepada aku
'kau asal da besa sgt neh??'
adoih.. diorg ni ta de soklan lain ke..


haha..
nak merepek pun ta de semangat
ngan assignment kat sebelah aku ni ha
memanggil manggil aku dengan penuh manje
untuk disiapkan
haha

bye


Tuesday, August 24, 2010

cheat. lie. tired.

aku ingat kali ni nk cite pasal ape aku wat kt usm ni..
setelah 1 bulan 3 minggu kat sini
tapi xde mood ah
banyak assignment nk kene anta
naseb bek CA yang pertama dah complete.
itu pun banyak gle bantai
tapi nk wt cmne kn
blaja2 x paham xleh wt pe gak
so aku pon teruskn je la

senarai assignment yang aku dapat dari masuk dlu sampai skang ni : 
calon2 nye
1. gtf103 - perfect gas equation done!
2. gtf 104 - question and answer (err....due date pas raye kn??)
3. gtf105 - xde assignment!!
4. gtu106(biochemistry) - split gene ( ni kene anta sok ni....=.=')
5. gtu101(anatomi) - gross anatomi of heart(satu hape pon x wat g)
6. gtu101(physiology) - xdpt soklan g tapi aku tau ade!
plus extra! laj100 - scrapbook pasal jepun

fuh.. banyak lagi ni
cepat wat mirul..
jgn blogging je..
hehe

Saturday, August 21, 2010

wah . .mmg penat! triple kill~~

arini aku dok dalam bilik jea
nk kuar rase cm malas lak
rumate2 aku sume ntah kemane ilang nye..
ha semalam aku g majlis berbuka puase
kteorg yang anjurkn tau! (fewiit~)
penat tu mmg lah 
sane sini jalan n wat keje
lagi2 time nk bukak pose tu
da la duk skali ngan lecturer 
makan pon asek dok cover jea
adeh!
pastu balik lapa gak
nk makan megi je
tapi ngantok lak
tido2 last bgn kol 5.46 pagi
nk sahur pon x sempat
adeh lagi!
tapi mmg best la 
crew2 aku mmg terbaek! 
11th batch Forensic Science Crew™
be a team yah!~
nk tunjuk gamba sket~


lima jejaka-jejaki yang tunggu sampai abes~


sebahagian wanita-waniti kos aku!!

sok aku ade CA g.. 
general chem
pastu luse ade CA anatomi lak..
khamis dateline assignment biochem lak..
adeh lagi dan lagi!
ni x masok ngan assignment anatomi ngan inorganic g ni..
peningnye nk balik raye ni...
yang penting
disaat ini
aku 
da 
start 
nk 
lapar~


adeh again~~

Thursday, August 19, 2010

kawan

sume
aku tau aku bukan seorang kawan yang baik
aku juga seringkali melakukan kesilapan 
tetapi bukan niat aku nk menyakiti
cume kadang kala aku cume mahu kamu faham
aku tak suke itu
bile aku tak berkata2 ngan kamu
bukan maksud aku untuk membenci kamu
tetapi aku segan nak tegur
takut2 kalau kamu masih ade rase marah di dalam hati
ketahui lah kawan
aku mmg cmni
susah untuk menegur orang
aku sedang cube untuk berubah
berikan aku sedikit masa
kawan
aku mahukan persahabatan kita ini
menjadi satu pertalian yang akan kekal selamanya2
tanpa ada pergaduhan
salah faham
dan lain2
tetapi aku tau
itu tidak mungkin akan terjadi kn
kite manusia biase
tidak pernah lari dari kesilapan
selalu alpa dengan duniawi 
hingga kadangkala kamu sendiri rasa mual
dengan sikap kawanmu ini
aku harap 
kite semua akan menjadi kawan yang terbaik
kawan yang cool
bile ade kesilapan
kita tegur antara satu sama lain
dan yang penting kite jangan cepat terasa
kerana kita semua
hanyalah insan biasa


dan maafkan aku jika ada kesilapan kepada individu2 yang berkenaan
mari kite buat satu team yang padu
yang rapat 
yang boleh bertahan sampai bila2
yang kalis dari semua cabaran
kerana kite semua adalah satu

forensic science..

khas dedikasi dari apex aku
sebab aku tak boleh cakap ngan mulut aku
mulut aku terlalu berat untuk berkata tentang rasa ini
11th batch Forensic Science Crew™
ayuh! kite gegarkan dunia!

Saturday, August 14, 2010

bile ayam tak berkokok...

mesti anda semua tertanya2
apesal tajuk aku ni?
apakah
mengapakah
minggu ni aku nk mengupas tajuk ni...
saye akn berikan persamaan antara saye dan tajuk ni dan persoalan sekali
tapi jap g eh..

haha
arini ari ke 3 aku berpuasa d usmkk
penat tu bese ah
x penat tipu la tu
xpun tga mengalami keuzuran tahap melampau
tapi penat2 pun
arini aku g
RANTAU PANJANG!!
haha
dahsyat kan aku
baru sebulan mcm2 tmpt aku da g
wakaf che yeh
mydin
pantai
sume ah
yang penting aku g rantau panjang tu
mmg penat gle
sebab aku kene ikot kosmate aku g bli cenderamate
nk wt untuk ari berbuke pease forensik t
tapi cm biase ah kn
kalau da pompuan
jalan kt sane
abes ah
jadi aku yg lelaki ni terpakse la bersabar
lagipun sabar tu separuh dari iman
jalan lah kami ke sane kemari
jalan punye jalan punye jalan
TING!
jam suda menunjukkan pukul 6.30
yes! yes ! (aku jerit dalam ati)
mencari2 lah kami tempat nk bukak puase
jumpe! cantek!
7.27 pm
bukak lah puase kami
then kami balik

haha
yg ingin ditekankn kat sini sebenarnye

......
arini ari jumaat!!
hujung mingguku free
tiada aktiviti lagi!
yeah! cmni baru best!
haha

dan jawapan bagi apesal kalau ayam tak berkokok
ialah
aku ta bangun sahur!



haha...(macam aku bangun selame ni pakai ayam lak en.. kau ni mirul!)

Wednesday, August 11, 2010

apa beza ramadhan al mubarak dengan CA test?

alhamdulillah
di saat aku tulis ni
makne nye aku tga berada di malam pertama bulan ramadhan
kire nye waktu maghrib tadi la masoknye
dan aku akan puase kt usmkk ni untuk pertama kalinya!
haha.
3 tahun ta open kt umah
mmg sedey gle
tapi itu hakikat
kn?


arini aku nk cakap pasal CA kt usmkk ni
CA tu continous assessment
sume pelajar wajib amek
tapi yang hairan nye
sume nk wat time pose
aku ta paham betol
wat la time lepas raye ke
sebelum puase ke
cmne la aku nk jawab t neh
hadoih 
dgn assignment g ni. 
mcm2 hal lah
haha
aku cm malas je nk tulis ni
nanti aku tulis la yea
cume nk ucapkan 
selamat menyambut bulaan ramadhan al mubarak
semoga bulan ini kite memperoleh rahmat dan berkat

malam ni jangan lupe niat sebulan yea.!!~~



Wednesday, August 4, 2010

similarities between universiti dan sains forensik.

mengikut kamus dewan
universiti bermaksud . ..
xde maksud dalam tesaurus. .
haha
tapi universiti sains malaysia
adalah U dimana tempat aku belajar
menjadi insan yang lebih hebat
haha
dekat sini ta de mende yang menarik pun
tempat belajar yang  . . ok la . .
kafe yang tutup awal
perpustakaan yang agak besar
staff yang cool dan ta cool
dan lain2

apabila berkata pasal kos aku pulak
fuu
mmg best
sejak U aku jadi U apex ni
silibus da kene tukar doe
bayangkan aku kene belajar kimia selama 2 tahun
anatomi je sesat sikit(da la susah)
pastu dengan jentera guru yang hebat
sampai aku pun ta paham ape diorang ajar
huh?
kenape ta paham?
haha...
sebab lecturer itu diimport khas dari
INDIA
PAKISTAN
KELANTAN. .eh. .
same la tu..
ade lecturer melayu pun
da ngaku die british-malaysian
padahal die ta sedar
die tu da british-indonesian.. haha..
FCG.. lu kasi jaga ha..
ade satu lecturer tu plak..
mengajar macam robot.
korg penah ta belajar gune cd interaktif tu..
yang kalau beli buku sasbadi ke..
oxford ke mase spm dulu..
ade cd kn.
pastu bile pasang ade kuar suare wanita yang membacekn slide2 tu
ha
cmtu la die ngaja
sampai budak cine pun malas da nk dengar lecture die
katenye bace note ngan dgar lecture adalah bende yang same
haha
begitu lah kisah lecturer aku kat sini
lagi satu kalau korg nk tau
sains forensik aku BUKANLAH forensik yang g kt tempat
crime scene tu
tapi aku ni lebih kearah kimia
dalam lab
analisis itu ini
dem!
tapi xpe
aku pasti akan dapat jadi forensik yang aku nk gak..
haha
bagi jawapan tajuk diatas. .
persamaan nye ialah
aku alami dua2 situasi tu haha
dah abes.

hujung minggu yg penuh sibok. .

em
tgk tajok pon korg mesti kate
'fuyoo, bz..! gempak gile!'
masalah nye tidak gempak sikit pun..
da 5 minggu da aku kt sini masuk minggu ni..
satu hujung minngu pun x free
penat gle
biar aku review sket hujung2 minggu aku wat pe. .

minggu pertama - orientasi
minggu kedua - pimpin siswa kat tebu view
minggu ketiga - menjadi sukarelawan taekwondo open
minggu keempat - forensic interaction day ngan seminar yang buang mase
minggu kelima yakni minggu ni - ppsk interaction day ngan seminar kkp

jadi korg gtau lah bile nye aku akan dapat cuti yang
BETUL BETUL cuti
hari yang aku bleh bangun lambat sket
g kuar jalan2 ke
wt assignment ke
hadoih
mmg penat. .
minggu dua bulan ni xde cuti hujung minggu la aku.
enuff said
wait next post yang lebih bertenaga.

Thursday, July 22, 2010

mmg lame....

hai
lamenye aku ta update
da 2 minggu
hehe
sori kawan2
aku banyak bende lah kene settle

so skang aku suda berada di usm kelantan
and almost 2 weeks aku blaja bende yang aku nk kt sini
nk cite kelantan ni cmne susa sket ah
aku ta kuar g memane g
hehe
tapi sebenarnye usm kelantan ni bukanlah seperti ape yang aku
fikirkan selama ni
kekadang aku rase
ape aku pikir sebelum ni ternyata SALAH!
n usm kelantan mmg best sebenarnye
(ni dari hati doe.. ta tipu nye!)

usmkk nama diberi
maksud
Universiti Sains Malaysia Kampus Kesihatan
dan aku mengejar segulung ijazah
bertulis
Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Sains Forensik





unbelieveble..
sukar dipercayai..
akhirnye..
sob sob..
anyway
aku ade BANYAK gile cite nk ckp ngan korg..
pasal usm
kos aku
rakan2 kos aku
rumate2 aku yang baru
mcm2 lah!
tunggu next post k!
hehe. .

Wednesday, June 30, 2010

2 days? phew !

2 hari lagi . .
ke destinasi seterusnye
speechless
x dpt nk tulis lagi
idea hilang dari dulu





not in mood

Tuesday, June 22, 2010

2 weeks to the next station

em..
still kt tempat keje..
2 hari lagi aku nak benti da
walaupon just sebulan aku keje kat sini
for sure mmg banyak gile experience
jumpe kawan baru
walaupun lagi tua dari aku ni
hee
thanx to melveen chew,anis amirah,tun,abe,kak eima,miss yip dan laen2 coz jd kenalan baru aku..

hmm...
so konfem pit stop aku seterusnye ialah kelantan. . 
4 years ak akan berada kat sane..
rilek mirul..
sekejap je tuh. . 
kelantan best pe..
*care2 nk sedapkan ati.. 
hehe..

so ak xnk tulis panjang2
sebab mase aku tulis ni aku 
berada
di
tempat 
kerja
hehe

chow


Monday, June 7, 2010

fufufufu....ape aku mrepek kt tajuk ni..?

Tubuhku menggeletar
Di hati rasa berdebar
Apabila kau muncul menjelma di depan mata
Aku ketandusan kata 
kerana lidah rasa kelu
Ku cuba tepis perasaan tapi 
hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?
Katakan kenapa~~
 
 
haha..
korang nyanyi skali ta td?
meh la..btw aku suke lagu ni je..tapi aku TAK suke daus tu eh..phm sket..

ehem2..
baru2 ini aku sedang aktif 
didalam sektor jualan langsung..
huh?
haha...i mean aku bekerja lah.
penat
letih
sume ade
tapi kalo dok umah lagi boooorrinngg
at least keje2 leh cuci mate en..
aweks kt mane2.
haha..
malas aku nk ckp2 pasal keje aku..
yang penting aku da nk benti da..
nk sambung blaja..
sebelum benti tu aku nk wt pasal sket kt tmpt keje aku tu
haha
kasi panass sket..
baru blah..
kn3?
hehe..
aku ade gamba mau tunjuk..
saje nk tunjuk..
hehe...
haaa..ini bukanlah sape2...ini adalah partner keje aku..
tun..22 tahun..thanx tun ajar aku sume2...^ . ^






mari2..
50% off untuk wimax!!
haha..
kt tmpt keje je..ok..



Sunday, May 30, 2010

ape nak wat skang ni??

aku nak forensik!!
tapi x mau kelantan............
=.='

Thursday, May 27, 2010

kemana aku menghilang sebenarnya??

hmm...
hai....
hoi...
aku kemana ye sejak 28 April tu??
hehe...
ni dia...

situasi 1 - qada tido

mmg inilah keje aku selepas habis matrik...haha..
skang ni pon sebenarnye ta cukup g ni...
mnguap2 aku tulis blog ni..
ngantok gile!

situasi  ke 2 - tolong mak kott....

(ini cerita betul dan bukan rekaan)
sebagai anak yang baik..
mesti ah tolong2 sket mak kt umah tu..
potong rumput ke..
blaja masak...
haha...



situasi ke 3  - ak merantau ke KMS

sebenarnye aku ke kolej matrikulasi banting lah...
 aku jadi fasi kt sane..
10 hari beb kt sane...
phew =.='
mmg pnat wa ckp sama lu..
bgn tido mmg ta tentu..
haha..
tapi sumpah aku ckp ngan korang la..
aku ta menyesal g sane..
membe2 fasi kt sane adalah yang terbaek dari ladang punyee..
hehe..
disini aku ingin bagi credit siket kt budak2 berikut..
1. anuar ( atan)
2. fysal 
3. cik mirafiqa
4. wani othman
sebab bekerja sebagai satu team yang bagus!
mmg takde masalah punye..
seperti mane jua dengan fasi2 yang laen...
'impossible is nothin'
haha...
kenangan yang indah bersama mereka..





situasi terakhir sampai sekarang - p1 wimax!


ak keje lah skang..
ye ah dok umah duit takde...
nk beli macam2 susah lak..
takkan nk pakai duit mak g en..
so ak kene la cari keje...
kalo nk jumpe aku g la kajang tu..
aku ade kt situ je..
hehe..


lepas ni aku tak tau g nk wat ape..
bergantung pada takdir lah...
takde gamba nk tunjuk..
sebab kabel SE aku kt ajim..
tak leh wt pe ah..
haha...
p/s kepada ajim tlg la pos kabel tu cpat2...
ak nk transfer weh....

Thursday, April 29, 2010

well....

huh...
malam ni seperti biase
seperti hari2 yg telah ku lalui
suram
sepi
keseorangan
berteman cahaya laptop dan bunyi "rampage~"
seyes ak da bosan
ak nk wt bende yg ak nk!!
tapi itu semua hanya impian
impian yang buat mase ni belum boleh tercapai..
tolongla seseorang teman aku kt sini..
takot oh!

Monday, April 26, 2010

ish....ape ni....

haachooO!
mak datuk lame nye aku x blogging...
tgk black arachnia (atau bahase minangnye spider) da wt web kt sini...
shuhh! shuhh!
haihoi sume...aku nk kemas blog aku ni...
nk tolong...?
meh2!
ko amek yg kt sane tuh ha...
sapu bersih2 eh...
haha...

ha!
korg nk tau...
ari ahad aritu 
aritu laa...
aku x ingat tarikh lah..
adela sorg membe ak ni 
da kawen....ngan bdk perak...
kol punye kol last2 die kate sok die nikah(ari ahad aritu laa...)
huh...
x paham aku...
umo rasenye baru je baye aku...
tapi nk kawen da...
dgn bdk lepas SPM tu...
awek die... 
cpt tol....
tapi ape2hal...
selamat pengantin baru la yea aku ucapkn...
ssemoga berbahagia 
skang tanggungan da lebih...
kerja keras la eh...hiyah!! *semgt ttbe
(sowi ow aku ade hal la ari ahd tu...seyes aku x tpu ko!)

aku xphm la kawen mude2 sgt ni...
rase cm x best je..
xle nk enjoy...
kuar ngan membe2...
dan laen2 perkara yg org bujang selalu wt...
dok lepak mlm2...
kalo ade bini..
xkn die nk ikot lak kn?
cm pelik jea..
tapi jodoh tu bkn kte yg arrange...kn?
ape yg terjadi tu adelah yg terbaik untuk kite...


lagi satu..
aku ingat nk cari keje la...
nk gain experience kate org jawa barat..
tapi 
nk dipikirkn balik....
cm x nk keje...
rase nanti byk mende nk wt...
ade tu laa....ni laaa...
mcm2 hal...
tapi ak nk cari sumber....
xkn nk biar poket ni kosong sepanjang mase...
adoi...
ni yg malas nk pikir ni...
korg keje x?
kalo ade keje kosong...
ehem2...
gtau aku la ea...
kalo ok ak on!
haha...


em...ahd aritu aku g amek MUnSyI test...
ha...
xtau kn? x tau kn??
kalo bdk2 matrik xtau...
aku tembak ngan senapang gajah...
munsyi tu...
Malaysian University Selection Yearly Inventory Test...
haha dahsyatkn aku hafal tu...
soklan x banyak pun...
310 jea...
bwat dalam satu jam...
ni la soklan yg paling best aku jawab...
kalo pspm dulu soklan gini...
konfem A+ lah result aku...
haha...tapi...
jgn haraplah nk jadi cmtu...
mutually exclusive event nye...
probability = 0!!!
haha...
lame x mepek math...

eh korg ni....
  sapu blog aku ni...
nk kasi kaw2 bersih...
hehe....
da2 ok2 aku nk sambung sapu...
tata!

Thursday, April 15, 2010

memori yang takkan dijual!

hye!
aku disini ingin memberitahu
bahawasanya aku telah menyempurnakan
PROGRAM DUA TAHUN

 
Sedih + gembire + rindu + sume rase ade....
mmg terbaek la matrik perak..
okeh ari ni aku nk kongsi cite sket....
kau nk dengar...
ta boleh dengar....kau bace...k!
roomate2 aku di KMPk...
tahun pertama...aku di masukkan ke bilik L2.TB.06...
bersama2 3 lagi pelajar yang laen...
tapi hanya dua orang je yang survivr hingga ke akhir tahun pertama.. 
iaitu aku dan dia...haha..
muhd irwan nawi
nama pamggilan iwe...ketek..
 ore klate...
dgn die la aku tau bahase klate...
haha
di tahun kedua...kene tukar bilik...
tapi aku bukan duduk di L2 lagi...sobs...
aku di letakkan di L1..
mule2 ingat ta best..
yela da biase kt sane...
ttibe kene tukar lak an...
aku dapat bilik 
L1.T2.18....
bersama2 mereka2 yang banyak memberi kenangan kepada aku di tahun kedua...
suke duke dikongsi bersama...
gelak tawa....susah payah...mcm2 lagi la...
mmg banyak kenangan...


Muhd Hafiz Abd Latiff...
Ustaz Apis..
roomate aku yg selalu kami ikut..
kkdg ape2hal kami mesti tunggu die dulu..
sebab die ni banyak pengalaman sket..
mmg best ah dapat roomate cm die...
hehe..



Mohd Hazim Aidil Faudzi..
Ajim...kkdg kteorg panggil nate ijau..nate bulu...ape la ntah...
banyak sangat haha...
nazi panggill die ni avatar..
sebab die ni tido je...
die ni chief dota bilik kami...
agak power die ni men dota..
sampai aku pun blaja ngan die ni..
die ni bg byk kenangan kt aku gak...
best dapat membe cm die.... 
haha...




Abd Rahman Roslan...
man...sawit...em lg satu aku malas nk cakap...haha..
wah...
dia ni..
bagi impak yang paling besar dalam idup aku..
aku dari tahun pertama lagi ngan dia...
tahun kedua dapat satu bilik lak..
dia ni lagi banyak tiggalkn kenangan kt aku berbanding org len...
sebab mmg die lah kawan aku yang paling rapat...
aku xkn lupe time gle2 bersame die ni..haha...


so, itu lah roomate2 aku di matrikulasi...
nanti aku citekan lak pasal membe2 aku yang lain....
hehe...  


Tuesday, April 6, 2010

pengalaman yang bernilai.....kot?

hello....
arini ari yang pertama aku di dalam minggu final exam...
tapi aku maseh lagi nk memblogkan diri aku...

knape kah????
saje....
okeh...
minggu lepas aku ade ajar membe2 aku
ajar kimia....
organic chemistry la...
hari ni aku nk cte sorg2 yang aku dah kategorikn mereka2 ni 
"agak nakal la"


1. Si Nelayan





farhana ramli
die ni anak murid aku yang paling lame...
yg first la dalam erti kata laen..
die ni jenis cepat pickup..
perangai pun........ok la...
sbagai murid 'mereka2' ni mmg suke tak pay attention...
haha... sinelayan tolong jangan mara...
kalo korg rajin pegi la blog die...

kompom best kalo bace blog die ni...
sebab sambil mencandat sotong dan menjala ikan..
die ni banyak cite gak nk dikongsi...
haha...okeh2...next..





2. All I Want Is Fun






sebelah sinelayan itu lah die...

nazirul ifwat
ha...die ni murid paling nakal dalam kelas..
de je mende nk bangkang cikgu neh...
die ni kembar sinelayan...
kembar perangai dan laen2...
setiap kali aku cakap salah je ade je point nk pangkah...
pendek kate memang degil la die ni..
tapi die ni ok...
blaja pun rajin...
lagi satu die ni gile dota...
tau kn?
ha...yang tu la...
ari2 datang bilik aku ajak men dota...
tapi tu dulu la....
skang die ni studi ow......
wah! bgusnye........
kalo rajin datang la blog die....
informasi2 terkini dota ade kot kt blog die ni...



rajin2 la singgah ye....hurmm...last2..





3. Een...........






(sori gamba anda dicuri secara senyap oleh saye...jangan mara ha...)

Syarifah Syazreen....
ha....die ni murid yang paling fokus skali...
dalam kelas pun concentrate sentiase...
blaja pun ok..
tapi satu je die ni..
slalu datang lambat....
phew....
kadang2 sempat g bli air kosong tunggu die ni...
tapi takpe...

datang la blog die ni...
usually die bercerita pasal diri die...




hehe...ha...
itu lah murid2 ku...
dan juge membe2 aku di matrikulasi...
suke duke kekadang kiteorang lalu bersame...
dan minggu ni penetu segala2nye...
harap korang berjaye k!

ini lah pengalaman yang bernilai bagi aku sebagai kawan2 mereka...
menolong itu kan baek...betol tak?



argh...ngantok aku blogging time ni...
sok ade exam g...
wish me luck la keh...
salam....