Kru kru Ayam

Friday, August 12, 2011

saya si kaunter pertanyaan.

pagi tadi pas sahur
macam biase la kan dok lepak2 kat bawah tunggu azan
sedap punye gelak2 dengan mak aku 
ttbe aku dga seakan akan lagu merdu
aku amati betul2 lagu tu
dah macam lagu bunkface dah
sikit lagi sikit jee lagi nak sampai
lagu thru my window
aku pun pikir la sape wat alarm lagu ni
sekali baru aku teringat tu ringtone henset aku
dengan pantasnya aku berlari setanding usain bolt aku memanjat tangga
aku nak tekan butang answer je trus mati *missed call
penat2 je lari laju2 
jadi aku kol balik orang tu tanye nak ape
'ha kenape?'
'nombor bilik da tau eh?'
'belum lagi. .'
'bile dapat tau eh?'
'nanti balik tau la tuu. .'
'oh ok' tup die letak
aku dengan terkejutnya tengok henset aku
'dah letak dah? aih cepatnya'

itu cerita aku pagi tadi
aku bukan ape
punye la susah payah kita berusaha
last2 dah abes tanye trus letak fon
bukan nak tanye sihat ke, da makan sahur ke
at least cakap la slamat bersahur ke ape
ini terus letak
nak cari kawan yang camni la mmg senang
CARI KITA BILA SUSAH N NAK MINTA TOLONG
pastu dah dapat trus blah camtu je
bukan aku nak hadap sgt korg punye teguran tu
tapi kalau boleh tegur la
baru orang yang kita mintak tolong tu sejuk rase ati die
ini tak terus letak
nak mintak tolong, call aku
nak tanye, call aku
nak itu, call
nak ini, call
abes kalau satu ari orang yang kau mintak tolong tu tak nak tolong kau, camne?
pada die, die tak dapat susah ape2 pon
tapi nanti korang mesti cerita kat orang lain macam2
abes satu dunia kau canang aku ni kawan tak boleh harap
'aritu kau tau jah aku mintak tolong kat bro, die taknak tolong. ape jenis kawan la die tu. mintak tolong sikit pun tak boleh'
*contoh ayat je. .jangan korang guna ayat ni sebagai panduan pulak eh. 

jadi apabila kita meminta pertolongan seseorang
tegur la die
tanye khabar ke
blanje makan ke
sesungguhnya itu memang manis.

3 comments:

sam_senpai said...

orng macam gini memang berlambak bro...ak harap ko lebih tegas la sebagai contoh...ak boleh tlg ko tapi kena la ko ubah sikit perangai ya(tyme nih..ko ckp la dgn nada yang guwau plus kenyit2 mata..)

Bro said...

itu gaya kau doe. aku taknak curik. haha.

Aniz said...

lumrah...senang ramai mari, susah ramai lari..